Kenden we Oppo voorheen vooral van zijn budgetsmartphones A en Reno, inmiddels heeft het Chinese merk met de ‘5G ready’ Find X3-serie een serieuze flagship-lijn uitgebracht - met ook serieuze prijzen.

Oppo 3
Aad Munsterman, Arno Beuken, Bert van Dijk en Rob Coenraads


De Neo is de middelste telg en heeft een kleurrijk helder 6,55inch-scherm met 2400 x 1080 pixels, smalle randen en is lang en slank zodat je hem prettig in één hand houdt. Ondanks de kunststof achterkant heeft het toestel een luxe uitstraling. 

Hij presteert ook prima dankzij de snelle Snapdragon 865-chip, 90Hz verversingsnelheid en 12GB werkgeheugen. Verder beschikt hij over 256GB opslaggeheugen, een batterij van 4500 mAh en de meegeleverde supersnelle 65W- lader laadt het toestel in 35 minuten volledig op. Ook prima zijn de camera’s met Sony-lenzen: een 32MP-selfiecamera, een 50MP-hoofdcamera en een 13MP-telelens die prachtig scherpe beelden leveren en een 16MP-ultragroothoek en 2 MP-macrocamera met vaste focus. De videocamera met Focus Tracking schiet filmpjes in 4K bij 30 of 60 fps. 

De ColorOS 11-schil die Oppo over Android 11 heen heeft gelegd, is redelijk onopvallend en werkt prettig en intuïtief. Gelukkig levert Oppo nauwelijks bloatware mee. De Find X3-serie krijgt minimaal twee Androidversie-updates en drie jaar lang veiligheidsupdates, dat is wel wat karig. 

De Find X3 Neo is verder voorzien van Wi-Fi 6, Bluetooth 5 en nfc waarmee je contactloos kunt betalen. Meegeleverd wordt een transparant beschermhoesje, een screenprotector en oortjes die je via de usb-c-aansluiting kunt verbinden.

 

Product: Oppo Find X3 Neo 5G

4 sterren

Prijs: € 799,- 
Pluspunten: 
* high-end specificaties
* camera’s
* compleet geleverd
Minpunten: 
* updatebeleid