Heb je behoefte aan meer controle of functies dan de ingebouwde Windows-firewall je biedt, dan is GlassWire het bekijken waard.

Dennis Gandasoebrata

 

Het compacte programma brengt je netwerkactiviteit in kaart en helpt te beschermen tegen malware. Het programma is opgebouwd uit een aantal tabbladen. Op Graph zie je welke apps en processen gebruikmaken van de internet- en netwerkverbinding en toont een grafiek de hoeveelheid internetverkeer. Kom je ongewenste software tegen (dit wordt getoond op de Firewall-tab), dan kun je deze apps direct blokkeren. Zelf houdt GlassWire het verkeer ook in de gaten. Prettig daarbij is dat een apart tabblad is ingericht voor alle meldingen en waarschuwingen. 
glasswire

GlassWire neemt een proactieve houding aan bij het beschermen van de computers en het netwerk. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je een melding krijgt wanneer nieuwe apparaten verbinding maken met het (thuis)netwerk. Bovendien kun je voor verschillende netwerken elk een eigen firewallprofiel configureren en daarmee dus onderscheid maken in je toegangsbeleid. Ook komt GlassWire van pas om meer grip te krijgen op het dataverbruik. Via de tab Usage zie je in hoeveel gegevens per app worden verbruikt en kun je sorteren op meerdere tijdseenheden.

Product: GlassWire (www.glasswire.com)

4 en half sterren 

Prijs: gratis
Pluspunten:
* visuele weergave van netwerkverkeer
* profiel per netwerk
* uitgebreide rapportage en meldingen
Minpunten:
* netwerkhistorie in Basic-versie beperkt tot 6 mnd.