Uitgekeken op de gevestigde browserorde? De makers van Brave claimen een aantal malen sneller pagina’s te kunnen laden dan Chrome en Firefox.

Dennis Gandasoebrata

 

De browser focust op privacy en op een zuinig energieverbruik in combinatie met mobiele apparaten. Hij is beschikbaar voor verschillende platformen, waaronder Windows, Android en iOS. bravebrowser

Bij de installatie, maar ook daarna kun je bestaande browsergegevens zoals favorieten en instellingen importeren. Gegevens tussen verschillende apparaten synchroniseer je door middel van een Sync Chain. Hierbij scan je een unieke code afkomstig van het ‘bronapparaat’ met een ander apparaat. Zo hoef je geen persoonlijke gegevens af te staan en wordt een relatief privacy-vriendelijke ‘keten’ opgebouwd. De synchronisatielijsten kunnen worden versleuteld via Brave Sync, dat overigens op het moment van schrijven nog in een bètastadium verkeert. Benieuwd naar de komende functies, dan kun je in plaats van de stabiele versie ook de bètaversie gebruiken of kiezen voor een nightly-build. Die laatste bevat de nieuwste aanpassingen, maar is ook het minst stabiel.


Product: Brave 
(www.brave.com)

4 sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* focus op privacy
* versleuteling van gebruikersvoorkeuren
* vanuit een tab Tor gebruiken
Minpunten:
* mobiele versie nog niet op niveau