De iiyama ProLite XUB2496HSU-B1 is met 24 inch en full-hd-weergave (1920x1080 pixels) het kleinste broertje van een groep populaire en goed geprijsde beeldschermen.

iiayama 2
Aad Munsterman, Arno Beuken en Rob Coenraads

De middelste telg meet 27 inch en het topmodel is ook 27 inch, maar biedt daarbij de qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Smalle randen geven de monitor een slank uiterlijk. Er wordt gebruikgemaakt van een IPS-scherm dat bekendstaat om de goede kijkhoek en kleurweergave. Het beeld is scherp, de maximale helderheid 250 cd/m2 en de pixelreactietijd 1 ms. In combinatie met de AMD FreeSync-support is de monitor, met een bijbehorende grafische controller, in staat om games zonder haperingen weer te geven. De beeldverversing is daarbij echter beperkt tot maximaal 75 Hz. De te activeren reductie van blauwlicht geeft de ogen rust in de avonduren.

De monitor kan worden aangesloten via hdmi en DisplayPort. Er is een ingebouwde usb-hub met twee usb-2-poorten en koppeling met de ingebouwde luidsprekers, die een wat kaal geluid geven. De ergonomische instellingen zijn prima met 13 cm verstelbaarheid in hoogte en 90 graden kantelen voor verticale beeldweergave. De voet is groot, niet draaibaar, maar wel stevig. De On Screen Display-instellingen worden bediend met een mini-joystick aan de achterzijde, waar ook de aan-uitknop zit.

Al met al een monitor met prima prijs-prestatieverhouding.

 

Product: Iiyama Prolite XUB2496HSU-B1

4 sterren

Prijs: € 159,- 
Pluspunten: 
* goed beeld voor een aantrekkelijke prijs
* universeel bruikbaar incl. gaming
Minpunten: 
* beeldverversing max. 75 Hz
* geen usb-3- en usb-c-aansluiting