We hebben het aan uitvinder James Dyson te danken dat de ooit zo saaie stofzuiger is opgewaardeerd tot een designer apparaat.

RS60 Angle Hero 3
Aad Munsterman, Arno Beuken en Rob Coenraads

Inmiddels maken meer merken chique steelstofzuigers, waaronder ook het Chinese ROIDMI. De draadloze RS60 heeft meerdere ontwerpprijzen gewonnen en is daarnaast ook nog eens een prima stofzuiger. Hij is niet goedkoop, maar wordt geleverd met veel hulpstukken die je er bij andere merken vaak bij moet kopen. De verschillende aluminiumkleurige onderdelen klik je makkelijk in elkaar, zonder steel is hij ook als handstofzuiger te gebruiken. Het gewicht is prettig laag en de zuigkracht meer dan voldoende. Natuurlijk kiest de snelle gadgetliefhebber liefst voor de turbostand en dan is de li-ion-accu binnen 10 minuten leeg. Maar in de normale stand zuig je probleemloos het hele huis.

De Soft Roller-borstel pakt net zo makkelijk gladde als harige oppervlakken mee en met het magnetisch klikbare waterreservoir kun je ook de vloer dweilen. Denk daarbij niet aan al langer aangekoekt vuil, maar wel aan verse modder poten. Een app geeft onder andere de accu status en de capaciteit van het stofreservoir aan. Maar het leukste onderdeel vonden wij de led-koplampen die automatisch aan- en uitgaan wanneer je in een wat donkerder ruimte stofzuigt.

 

Product: ROIDMI RS60

4 sterren

Prijs: € 669,-  (online en bij Bol)
Pluspunten: 
* stil en krachtig
* compleet geleverd
* licht in gewicht
Minpunten: 
* prijs
* kinderziektes in app/website en bij opladen accu na gebruik in turbostand