Het Zweedse Dynavoice introduceerde onlangs met de Classic CL-14 en CL-15 twee nieuwe draagbare (riem meegeleverd) bluetoothspeakers. 

Dynavoice CL 15 front bruin 2
Aad Munsterman, Arno Beuken en Rob Coenraads

Deze audiofabrikant richt zich op de Nordic Sound: een warm en krachtig, maar toch gedetailleerd en natuurlijk geluid. Dat vinden we ook terug in de door ons geteste CL-15 die iets groter en zwaarder is dan de CL-14 en een grotere midrange woofer (125 mm i.p.v. 100 mm) en meer RMS (30 watt i.p.v. 25 watt) heeft. Volgens Dynavoice presteert de papieren conuswoofer dankzij een speciale coating goed bij lage en hoge volumes en de zijden dome-tweeter met een hoogwaardige neodymium-magneet moet voor een helder en zeer gedetailleerd geluid zorgen. Beide kloppen en bovendien is de kast gemaakt van MDF, voorzien van een reflexpoort en akoestische voetjes voor een optimaal geluid. 

De retro uitziende CL-15 heeft moderne specificaties: Bluetooth 5.0 zorgt voor streamingaudio van goede kwaliteit en een laag stroomverbruik, je kunt met de meegeleverde 3,5mm aux-kabel ook een ander apparaat fysiek verbinden en je kunt ook een usb-stick erop aansluiten. De oplaadbare CL-15 gaat 15 uur mee bij 50% volume, bovendien werkt de usb-uitgang als powerbank voor het opladen van andere apparaten. 

Het geluid is goed en mooi gebalanceerd en met het retrodesign (in wit, zwart of bruin) is de CL-15 een mooie aanwinst.

 

PCA sterren 4 5 317Product: Dynavoice CL-15

4 en half sterren

Prijs: € 199,-

Pluspunten: 
* mooi retrodesign
* prima geluid
* moderne specs

     

 

Ledenvoordeel

HCC-leden krijgen
nu 25% korting,
kijk hier

 

 

Minpunten: 
* geen app voor instellingen