Trivia Crack 2 is een prachtig uitgewerkte quiz­app waarvoor je voldoende ruimte op je mobiele toestel dient te reserveren.

Maikel Dijkhuizen

Trivia Crack 2

Zo tikt de iOS­app bijna een gigabyte aan. Log in met een Facebook­account of maak een nieuw profiel aan. In de klassieke modus speel je tegen een willekeurige tegenstander of online vriend.

Draai aan het virtuele rad en ontdek uit welke categorie je vragen krijgt. Het zijn zes categorie├źn, namelijk historie, geografie, amusement, kunst, sport en wetenschap. Elke vraag telt vier antwoorden, waarna je binnen twintig seconden op het juiste antwoord dient te tikken.

Wanneer je Trivia Crack 2 een tijdje gebruikt en een aantal niveaus stijgt, ontvang je beloningen. Sla bijvoorbeeld een moeilijke vraag over, skip twee foute antwoorden of geef jezelf een dubbele kans. Je raakt niet snel uitgespeeld, want deze app bevat duizenden Nederlandstalige vragen. Een leuke speloptie is dat je je eigen team kunt samenstellen waarmee je de Trivia­ranglijst bestijgt. Overigens zijn de overdaad aan functies in het bomvolle menu wel even wennen.

De reclamefilmpjes en advertenties aan de bovenzijde kun je tegen betaling afkopen. Verder zijn er ook allerlei pakketten met extra levens en spelopties verkrijgbaar.

 

 

Trivia Crack 2PCA sterren 4 5 317

 

4 en half sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android 5.0, iOS 10.2
Taal: Nederlands