Binnen de App Store is Solitaire Cruise Tripeaks Card momenteel een van de populairste kaartspelletjes. Begrijpelijk, want de app bevat tachtig sfeervol vormgegeven levels die garant staan voor urenlang vermaak.

Maikel Dijkhuizen

Solitaire Cruise Tripeaks Card 2

Het idee is dat je tijdens een zeecruise op 25 aansprekende locaties terechtkomt, waaronder Las Vegas, Venetië en Dubai. Uiteraard dien je hiervoor de nodige potjes te winnen. Start de app op, tik op PLAY en neem vervolgens de Engelstalige introductie door. Na een paar minuutjes oefenen heb je de gebruiksvriendelijke bediening al onder de knie. Tik de kaarten in de juiste volgorde aan om ze van het speelbord te spelen. Hoe verder je komt, hoe lastiger het is om de solitaire­puzzels op te lossen. Vind je de nadrukkelijke achtergrondmuziek vervelend? Duik in de instellingen en zet de vrolijke deuntjes uit.

Een minpunt is dat je nergens de spelinstructies kunt nalezen. Als je nog geen ervaring met solitaire­puzzels hebt, duurt het aan het begin wellicht even voordat je het spel volledig begrijpt. Verder proberen de makers je te verleiden met allerlei in­app­aankopen.

Voor Android bestaat er onder de naam Solitaire Cruise: Classic Tripeaks Cards Games een nagenoeg identieke kaartspel­app.

 

Solitaire Cruise Tripeaks Card

 

3 en half sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android 5.0, iOS 10.0
Taal: Engels