Altijd al eens een bus willen besturen? Probeer deze leuke simulator­app dan uit.

Maikel Dijkhuizen

Bus Simulator Ultimate 2

Je creëert eerst een account met een zelfverzonnen busorganisatie­ en chauffeursnaam. Vervolgens is het aan jou de taak om het bedrijf uit te bouwen met nieuwe bussen, goede chauffeurs en voldoende bushaltes. Vergelijk hierbij vrijblijvend de prestaties met die van andere gebruikers. 

Zodra je een nieuw spel start, kom je in een uitgebreid menu met nogal luide achtergrondmuziek terecht. Schakel in de instellingen het geluid desgewenst uit en kies de gewenste camera­instellingen. Bepaal verder welk traject je wilt rijden, waarbij je Nederlandse steden kunt selecteren. Nadat de passagiers zijn ingestapt, begint de simulatie. Gebruik de start/stop­knop, de schakelpook, het gaspedaal en de rem om het voertuig te besturen. Let verder op de snelheid en gebruik de spiegels. Het is aan het begin echt even oefenen! Naast het rijden van routes kun je onder meer bushaltes bouwen en de busvloot uitbreiden.

Speel deze simulator­app bij voorkeur op een tablet, zodat je voldoende ruimte hebt voor de bediening. Wil je Bus Simulator: Ultimate zonder advertenties spelen en wens je toegang tot de online multiplayer? Hiervoor heb je een betaald lidmaatschap nodig. Dat kost een tientje per jaar.

 

Bus Simulator: Ultimate

 

4 sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android 5.0, iOS 11.0
Taal: Engels