Ben je benieuwd naar de interne componenten van je Android-toestel, dan is CoreSpecs de moeite waard.

Dennis Gandasoebrata

corespecsDe app analyseert de onderdelen van het toestel en geeft aan over welke functies de telefoon beschikt. CoreSpecs detecteert onder meer de gyroscoop, accelerometer en de lichtsensoren. In totaal worden op het moment van schrijven een kleine twintigtal sensoren ondersteund. 

Je kunt via de app de verschillende sensoren op hun werking testen. Ook kunnen de gegevens die de sensoren opleveren, direct in beeld worden gebracht via het onderdeel Real Time Data. Verder biedt de app gedetailleerde systeeminformatie: welke versies van de software zijn ge├»nstalleerd en over welke specificaties het toestel beschikt. 

Het hoofdscherm is opgedeeld in verschillende tegels, waarmee je toegang hebt tot de informatie. Je kunt de app ook goed inzetten voor probleemoplossing, bijvoorbeeld bij problemen op het gebied van het afspelen van DRM- beveiligde content. Afhankelijk van de certificaten waarover de hardware beschikt, bepaalt de streamingpartij (zoals Netflix) op welke kwaliteit het materiaal wordt afgespeeld. Via CoreSpecs kun je uitgebreide informatie opvragen over de aanwezige hardware en certificaten.

CoreSpecs

4 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.0
Taal: Nederlands