Via de app Gids.tv heb je toegang tot het uitzendschema van ruim 100 televisiezenders.

Dennis Gandasoebrata

gidstv 2Naast de Nederlandse omroepen kun je de programmering opvragen van onder meer Duitse en Engelse kanalen. De app maakt gebruik van een aantal tabbladen. Op de eerste tab (Nu & straks) zie je wat er op dit moment speelt of binnenkort te wachten staat. De tweede tab - Primetime - geeft een overzicht van de programma’s die rond de avonduren worden uitgezonden. Op de tab Dag zie je het complete dagoverzicht. 

Wanneer zij dit ondersteunen, kun je programma’s terugkijken. Onderin het app-venster vinden we een menubalk met aanvullende opties, waaronder de Gemist-knop. Via de sectie Ontdekken kun je door de content browsen, waarbij je via categorieknoppen naar specifieke genres kunt zoeken. Ook het aanbod van streamingdiensten, zoals Netflix en Videoland, kun je terugvinden in de app zelf. Handig is dat de filmcovers waar mogelijk zijn voorzien van een IMDB-rating. 

De app is relatief nieuw en de makers voegen regelmatig nieuwe functies toe. Op het moment van schrijven is het nog niet mogelijk om notificaties in te stellen voor komende programma’s, maar de kans is groot dat dit binnenkort alsnog het geval is.

 

Gids.tv

4 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.1/ iOS 13.0
Taal: Nederlands