Hoewel Microsoft de functie geen aparte app of naam heeft gegeven, is onlangs de wachtwoordmanager van de softwarereus uit Redmond gelanceerd. 

Dennis Gandasoebrata

authenticator 2


Hij is daarmee een concurrent van populaire diensten zoals LastPass en Bitwarden. Bij gebruik van een Microsoft-account synchroniseert de manager tussen verschillende platformen, zoals Windows, Android en iOS. 

Je gebruikt de functie via de al langer bestaande Microsoft Authenticator. Via het instellingenvenster kun je de functie inschakelen en aanmerken als de standaard-app voor aanmeldgegevens. Bovendien heb je hier de mogelijkheid om wachtwoorden uit andere apps, waaronder Chrome, te importeren. De functionaliteit is ook beschikbaar via het instellingenscherm van de Edge-browser. 

Echt uitgebreid is de functie nog niet: zo is er geen ruimte om beveiligde notities op te slaan of uitgebreide categorie├źn te maken en de wachtwoorden hiermee te ordenen. Eerlijk is eerlijk: het gaat hier om een pas uitgebrachte versie en vooral de samenwerking tussen de verschillende platformen maakt deze wachtwoord manager eentje om in de gaten te houden.


Microsoft Authenticator

3 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 6.0/ iOS 11.0/ Windows 10
Taal: Nederlands