Heb je een verzameling zwart-wit foto’s, dan kun je een slim stukje technologie gebruiken om de foto’s ‘in te kleuren’. Zoals met de app Colorize.

Dennis Gandasoebrata

colorize 3


Je laadt de foto’s in, waarna de app een analyse van de foto maakt en een voorstel doet voor de inkleuring ervan. Via een schuif kun je de ‘voor’- en ‘na’-situaties met elkaar vergelijken. Ben je tevreden, dan bewaar je de foto. Ingekleurde foto’s kun je direct delen.

In onze test werkte de app betrouwbaar: de foto’s worden relatief snel voorzien van kleuren en met de schuifregelaar bepaal je of het inkleuren van het materiaal de moeite waard is. De kleurberekeningen worden niet op een server uitgevoerd, maar op je lokale apparaat.

Je mag de app gratis gebruiken, maar bij een grote hoeveelheid foto’s ben je aangewezen op de betaalde variant. De makers hebben gekozen voor een abonnementsmodel. Zo kun je voor een maandabonnement kiezen (circa € 6,- per maand) of voor een jaarabonnement (circa € 30,- per jaar). Hierbij krijg je ook toegang tot een back-upfunctie, waarmee je foto’s in de cloud kunt opslaan en vanaf verschillende apparaten kunt opvragen.


Colorize

4 sterren 

Prijs: gratis (3 dagen proberen, abonnement voor ongelimiteerde foto’s)
Systeemeisen: Android 6.0/ iOS 13.0
Taal: Engels