Op een iPhone neemt RISK: Global Domination bijna 400 MB opslagruimte in beslag, maar daar krijg je wel een fraai uitgewerkte app voor terug.

Maikel Dijkhuizen

RISK Global Domination 3

Net als bij het populaire bordspel is het doel om aan de hand van legertroepen gebieden te veroveren. Na de installatie vraagt de app om een account aan te maken, al kunnen gebruikers ook via hun Facebook-profiel inloggen.

Er zijn diverse spelopties. Zo neem je het eerst tegen computergestuurde tegenstanders op. Zodra je dat drie keer hebt gedaan, komt de online multiplayer-functie vrij. Verdien hiermee punten en zie hoe je wereldwijd presteert. Als alternatief start je met maximaal zes spelers op een enkel apparaat een gezelschapsspel of speel je online tegen vrienden.

Wie de spelregels nog niet kent, neemt eerst de Engelstalige instructies door. Reserveer daarvoor voldoende tijd, want RISK is niet het gemakkelijkste spel om onder de knie te krijgen. Overigens is de bediening eenvoudig. Tik bijvoorbeeld op het gebied met de troepen waarmee je omringende landen wilt aanvallen.

Het basisspel van RISK is kosteloos. Verder zijn er tegen betaling extra landkaarten, uitbreidingen en alternatieve scenario’s beschikbaar.


RISK: Global Domination

4 en half sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android 4.4, iOS 10.0
Taal: Engels