De App en Play Store puilen uit met 4 op een rij-spelletjes, maar helaas zijn die lang niet allemaal even gebruiksvriendelijk.

Maikel Dijkhuizen

4 Op Een Rij

Voor iPhone- en iPad-bezitters is de app van ontwikkelaar Puzzle Games Factory een aanrader. Speel op hetzelfde scherm tegen een ander gezinslid of neem het op tegen een computergestuurde tegenstander. In dat laatste geval heb je keuze uit de niveaus Makkelijk, Normaal en Expert. Het is in de hoogste moeilijkheidsgraad nog een heel karwei om winnend af te sluiten. Verder kun je ook online tegen bekenden spelen en op die manier punten voor de ranglijst verzamelen. 

Hiervoor is het wel een voorwaarde dat je bij Apple Game Center bent ingelogd. Diegene die als eerste vier bolletjes van dezelfde kleur horizontaal, verticaal óf diagonaal verbindt, wint. Tik simpelweg op het vakje waar je het gele of rode muntje wilt inwerpen. Deze gebruiksvriendelijke app heeft weinig om het lijf, zodat je al snel kunt spelen. De vormgeving oogt wel ietwat gedateerd. 

Voor Android-gebruikers heeft Vier op ’n rij van DonkeyCat een goede reputatie. Bepaal in het hoofdmenu of je tegen een computergestuurde of online tegenstander wilt spelen.

 

Vier op ’n rij / 4 Op Een Rij

4 sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android 4.1, iOS 6.0
Taal: Engels/Nederlands