Apps voor takenlijstjes (To Do’s) zijn er uiteraard in alle soorten en maten, maar sommige vallen op dit vlak nog steeds op. De makers van Taskheat brengen een takenlijst-app uit die rekening houdt met afhankelijkheden.

Dennis Gandasoebrata

taskheat 2

Zo kun je taken opstellen en de onderlinge afhankelijkheden definiëren, die vervolgens in een stroomdiagram worden getoond. Zo zie je in één oogopslag welke stappen je neemt om tot het doel te komen. Je kunt de workflow ook met anderen delen. Het document kan als pdf- bestand worden opgeslagen en verspreid. 

Prettig is dat Taskheat flexibiliteit biedt bij het tonen van de taken. Naast de flowchart-weergave kun je kiezen voor de lijst, die ook gebruikmaakt van lijntjes om de onderlinge afhankelijkheden te tonen. Om het terugzoeken van taken te versnellen, kun je kleurcodes gebruiken. Zo geef je elke taak een kleur die aanduidt tot welke categorie hij behoort of welke prioriteit deze heeft.

De app is geschikt voor de iPhone en iPad, maar is ook beschikbaar als desktop-app voor gebruikers van een Mac. Helaas is de app niet beschikbaar voor Windows.


Taskheat

4 sterren 


Prijs: € 10,99
Systeemeisen: iOS 13.4 en hoger
Taal: Engels