Uiteraard gebruik je vaak de originele app bij woningautomatisering, zoals de Hue-app om je Hue-verlichting te bedienen.

 

Dennis Gandasoebrata

iconnecthue 2

Soms biedt een alternatieve app echter meer functies of gemak. Zo kun je met iConnectHue de Hue-verlichting uitvoeriger configureren dan met de officiële app. 
De gebruikersomgeving oogt helaas wat minder overzichtelijk dan de officiële app, maar hiervoor krijg je wel veel functies terug. Zo kunnen we de Hue Dimmer-afstandsbediening via een wizard zo aanpassen dat de vier losse knoppen per knop meerdere acties kunnen uitvoeren, iets dat met de normale app van Hue niet mogelijk is. Ook kun je de verlichting volledig automatiseren op basis van de persoon die het huis binnenkomt of de locatie waar iemand zich bevindt.

Voor sommige functies, zoals de automatisering, vragen de makers een extra bijdrage. Hetzelfde geldt voor de optie om kleurlampen een animatie te laten afspelen: ook hiervoor betaal je iets extra’s (vaak rond de € 2,-).

De app reageert snel, maar had in onze test wel af en toe moeite met het verbinden met de hub. Het afsluiten en opnieuw openen van iConnectHue hielp in die gevallen.

PCA sterren 4 5 316

 

iConnectHue
iconnecthue.com

4 en half sterren 

Prijs: € 5,-
Systeemeisen: iOS 12.0
Taal: Engels