Maak je gebruik van Apple, dan mag HomeKit niet ontbreken in je verzameling. Hiermee kun je apparaten bedienen via spraakassistent Siri en via Apple-apparaten in het algemeen.

 

Dennis Gandasoebrata

woning 2

Op de iPhone en iPad maak je hiervoor gebruik van de app Woning. De app geeft een overzicht van de slimme apparaten in je huis en laat je verschillende scènes activeren. Prettig is dat de app ook beschikbaar is op de desktop en op dezelfde manier werkt. Zo ben je niet gebonden aan het gebruik van de telefoon of tablet.

Woning heeft een aparte tab voor automatisering: in deze sectie kun je routines aanmaken, die je bijvoorbeeld met je stem activeert (of via een ander apparaat zoals een Apple Watch). Je kunt op het thuisscherm een favorietenlijst aanmaken van apparaten die je regelmatig gebruikt, zodat je er snel toegang toe hebt. 

De app Woning maakt gebruik van de HomeKit-technologie van Apple. Dit is het platform dat de apparaten aan elkaar koppelt en onder meer voor Woning toegankelijk maakt. Een groot aantal fabrikanten van slimme apparaten ondersteunt HomeKit.

 

PCA sterren 4 5 316Woning
https://apps.apple.com/nl/app/woning/id1110145103

4 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS 10.0
Taal: Engels, Nederlands