Ook van Nederlandse hand verschijnen regelmatig nieuwe apps en dat is uiteraard een goede ontwikkeling. Zoals de naam al aangeeft, richt deze app zich op het afspelen van volledige albums.

Dennis Gandasoebrata

albumplayer 3

Je kunt een afspeellijst maken gebaseerd op albums en daarbij selecteren op verschillende categorieën, waaronder genre en artiest. Heb je geen specifieke wensen, dan kun je de afspeellijst leeg laten en willekeurige albums laten afspelen.

De app ondersteunt Apple AirPlay, zodat je de muziek ook op andere (ondersteunde) apparaten kunt afspelen. In een aparte favorietenlijst kun je de albums plaatsen die je regelmatig luistert.

Er worden door de app meerdere muziekbronnen ondersteund. Zo kun je de lokale bibliotheek gebruiken, maar ook de online database van Apple Music als bron inzetten.

Prettig is dat je de app gratis mag gebruiken. De app is begin 2020 geïntroduceerd en daarmee relatief jong. De maker brengt regelmatig nieuwe versies uit, waarin bugs zijn verholpen en nieuwe functionaliteit is toegevoegd.

 

Album Player

4 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS 14.0
Taal: Nederlands, Engels