Wil je meer inzicht en controle over de rechten die een app op je telefoon uitoefenen? Met Access Dots wordt een subtiele melding getoond zodra een app toegang wil tot onder meer de microfoon of camera.

Dennis Gandasoebrata

accessdots 2

Je bepaalt dan bijvoorbeeld zelf of een app zoals de klok dat wel ‘echt’ nodig heeft. In het extreme geval dat een app probeert op te nemen met de telefoon, geeft Access Dots dit ook via een notificatie weer: er verschijnt dan een oranje bolletje.Je bepaalt dan bijvoorbeeld zelf of een app zoals de klok dat wel ‘echt’ nodig heeft. In het extreme geval dat een app probeert op te nemen met de telefoon, geeft Access Dots dit ook via een notificatie weer: er verschijnt dan een oranje bolletje.

Access Dots is een goede manier om te zien welke rechten worden uitgeoefend, maar laat alleen zien dat er toegang tot onderdelen wordt gezocht. Wélke app dit uiteindelijk doet, kan niet door de app worden duidelijk gemaakt. Wel kan Access Dots aangeven welke apps op dat moment in de voorgrond actief waren en hoe lang de toegang duurde. Alle informatie wordt ook in een logboek bijgehouden, dat je op een later moment kunt raadplegen.

De makers hebben veel aandacht besteed aan compatibiliteit: Access Dots werkt vanaf Android 7.0 en gaat hiermee dus een flink stuk terug in de tijd.


Access Dots

3 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 7.0
Taal: Engels