Even op afstand een kennis uit de brand helpen met de computer, zonder fysiek een bezoek te hoeven brengen? Vooral in deze tijden geen overbodige luxe.

Dennis Gandasoebrata

 

De makers van TeamViewer richten zich vooral op situaties waarin je op afstand technische ondersteuning biedt. Prettig is dat je de software kosteloos mag gebruiken in privé en niet-commerciële situaties. Alle verbindingen worden versleuteld middels een 256-bits AES-versleuteling. Dezelfde versleuteling wordt ook gebruikt bij het uitwisselen van bestanden, een functie die TeamViewer ook ondersteunt.teamviewer 2

De gebruikersomgeving heeft een eenvoudige opbouw. Op basis van een unieke code kun je verbinden met de computer en tijdens de sessie geeft een optiebalk bovenin toegang tot snelle functies, zoals het opnieuw opstarten van de computer of het achterlaten van een notitie (met bijvoorbeeld instructies aan de gebruiker die je uit de brand helpt). Je installeert het programma op zowel de eigen computer als de computer op afstand. De gebruiker aan de andere kant kan tijdens het overnemen van de besturing van de computer meekijken met alle handelingen: een optie die door vergelijkbare oplossingen (zoals het ingebouwde Extern bureaublad van Windows) niet wordt geboden. Je kunt via verschillende kanalen communiceren, onder meer via chat en spraak. De afgelopen versies hebben de makers zich ook gericht op ondersteuning van mobiele apparaten, zodat je TeamViewer ook kunt gebruiken op telefoons en tablets.


Product: TeamViewer (www.teamviewer.com)

4 sterren

Prijs:  gratis
Pluspunten:
* snelle installatie
* meerdere communicatiekanalen tijdens sessie
* mogelijkheid tot achterlaten instructies
Minpunten:
* geen opnamefunctie voor registratie van sessies