Deze nieuwe stalen ip-camera is geschikt voor buiten (IP66) en kan van vandalen wel een stootje hebben (IK10).

Foscam PTZ D4ZAad Munsterman, Bert van Dijk en Rob Coenraads

Het is een Dome-type, dat wil zeggen een halfrond model voor wand- of plafondmontage. De Pan-Tilt-Zoom (PTZ) werkt horizontaal (350 graden) en verticaal (85 graden) en heeft 4x optische zoom. Infrarood nachtzicht werkt tot 20 meter. Hiermee kan in detail een gebied worden bewaakt. De installatie gaat via de Foscam-app en is snel te realiseren via de QR-code.

Na het opstarten kan de wifi worden geactiveerd. Daarna verschijnt het QHD-beeld (2304 x 1536 pixels) in het scherm van de app. Opslag van beelden gaat via een optionele sd-kaart, de Foscam Cloud (optie, eerste maand gratis), op een NAS of FTP-server of via Foscam VMS of NVR. De D4Z is niet draadloos, dus er komen kabels uit voor een netspanningsadapter, Ethernet-kabel, geluidsaansluiting en een reset-knop.

Er wordt veel functionaliteit geboden. De bediening en het bekijken van de beelden gaat via de app of uitgebreid met de Foscam VMS-applicatie voor Windows en Mac. Koppeling met Google Assistant, Alexa en Homey wordt ondersteund. Er zijn vele vormen van detectie zoals tijdsgroepen, gebiedszones, geluid en objecten of personen. Alarmering is mogelijk via de app en de mail. De detectie en het opgenomen beeld is goed.

Een mooie en stevige ip-camera.


Product: Foscam Dome PTZ D4Z ip-camera

3 en half sterren

Prijs: € 179,95
Pluspunten: 
* stevige camera
* goed beeld
Minpunten: 
* bekabeling nodig