Het mooie 6,76inch oled-scherm met 2772 x 1344 pixels (fhd+) van de Huawei Mate 40 Pro bevat veel verbeteringen en heeft een ververssnelheid van 90 Hz en geweldige camera's.

Huawei Mate 40 Pro 2Aad Munsterman, Bert van Dijk en Rob Coenraads

Net als zijn voorganger (de Mate 30 Pro) zijn de schermranden gebogen langs de zijkanten. Huawei heeft echter veel verbeteringen toegepast: zo zijn er nu twee kleine punch holes (inkepingen) voor de camera’s in het EoD-scherm (Eyes on Display) en dus niet meer Always on.

Vloggers zullen smullen van de 13MP-selfiecamera dankzij de ultragroothoekcamera, de 3:2-video en ook de Verhaalmaker die simpel een leuke video voor je tovert. Ook is er nu een speaker aan de boven- én onderkant, zijn de fysieke volumeknoppen terug en vind je geweldige camera’s in een Space Ring Design op de achterkant. Tevens leuk is de optie om zowel de selfiecamera als de ‘achtercamera’ tegelijkertijd onder elkaar in je scherm te zien.

Verder beschikt hij over de nieuwe snelle Kirin 9000-chipset, 8GB werkgeheugen, 256GB opslaggeheugen, een 4.400mAh batterij en een 66watt snellader. Huawei zegt dat het toestel liefst drie jaar even snel blijft. Softwarematig maakt het flinke inhaalslagen met zijn Huawei Mobile Services, o.a. met Petal Maps dat gebruikmaakt van TomTom-kaarten, maar het blijft behelpen zonder Google-diensten. Vind je dat geen probleem, dan is de Mate 40 Pro een absolute aanrader.


Product: Huawei Mate 40 Pro

4 sterren

Adviesprijs: € 1199,99
Pluspunten
+ mooi design
+ prima scherm
+ geweldige camera’s met veel opties
Minpunten: 
- geen Google-diensten