De Sonos Arc vervangt de Sonos Playbar en Playbase en is liefst 114 cm breed, maar nog geen 9 cm hoog. Ondanks de behuizing van matte kunststof (zowel in wit of zwart) ziet hij er mooi en onopvallend uit. 

SonosArc 2Rens Blom, Aad Munsterman en Rob Coenraads

Deze premium smart soundbar beschikt over 8 woofers en 3 tweeters voor een mooi helder geluid met ook een goede bas. Voor de weergave van Dolby Atmos zijn twee drivers naar boven gericht om het geluid via het plafond richting de luisteraar te weerkaatsen. Voor een echte thuisbioscoopervaring raden we echter toch twee ‘achterluidsprekers’ aan.

Hij heeft een optische, ethernet- en hdmi-aansluiting, waarbij die laatste eARC ondersteunt, zodat geluidssignalen in volledige resolutie (zoals Dolby TrueHD) worden doorgegeven. 

Verder beschikt de Arc ook over Trueplay (alleen met iOS-apparaten), Spraakversterking om de stemmen nog helderder te laten klinken en Nachtmodus om harde geluidseffecten te dempen. Zoals we gewend zijn van Sonos, is het installeren een fluitje van een cent, is er veel ondersteuning van streamingdiensten en de fijne S2-app.

Al met al een aanrader, ondanks de forse prijs.

 PCA sterren 4 5 315

Product: Sonos Arc

4 en half sterren

Prijs: € 899,-
Pluspunten: 
* prachtig geluid
* Dolby Atmos
* veel streamingdiensten
Minpunten
* prijs