De Microsoft Surface Laptop Go is een professionele laptop van 1,1 kg en dus uitermate geschikt voor onderweg.

Microsoft Surface GoAad Munsterman en Rob Coenraads

De behuizing is van aluminium en kunststof. Het 3:2 (1536 x 1024) 12,4inch aanraakscherm is helder en geeft een kleurrijk beeld. De power komt van de meest recente Intel i5 met 8 GB geheugen en een 256GB-ssd. Het toetsenbord/touchpad werken prima, echter zonder verlichting. De power-on toets heeft een vingerafdrukscanner voor snelle toegang tot het WindowsDe behuizing is van aluminium en kunststof. Het 3:2 (1536 x 1024) 12,4inch aanraakscherm is helder en geeft een kleurrijk beeld. De power komt van de meest recente Intel i5 met 8 GB geheugen en een 256GB-ssd. Het toetsenbord/touchpad werken prima, echter zonder verlichting. De power-on toets heeft een vingerafdrukscanner voor snelle toegang tot het Windows10-besturingssysteem.

Prima klinken de Omnisonic-luidsprekers met support voor Dolby Surround. De hd-webcam met twee microfoons werkt goed bij conference calls. Een usb-c- en usb-a-poort en een 3,5mm jack zijn beschikbaar voor externe aansluitingen. Draadloze communicatie loopt viaWi-Fi 6 en Bluetooth 5. Snelladen van de 40Wh-accu gaat via de Surface- connector of via usb-c, waarna voor maximaal 13 uur capaciteit beschikbaar is.

Een mooie laptop met recente techniek, maar in de benchmark blijft deze laptop wat achter in vergelijking met laptops in dezelfde prijsklasse.


Product: Microsoft Surface Go 2020

4 sterren

Prijs: € 999,-
Pluspunten: 
* zeer handzaam
* degelijke uitvoering
Minpunten
* geen toetsenbordverlichting
* beperkt aantal poorten