De Zwitserse PocketBook Touch HD3 is leverbaar in koper en grijs en heeft uiteraard een touchscreen, maar daarnaast ook vier navigatieknoppen.

Arno Beuken

632TouchHD3 Cooper 3


De navigatieknoppen zijn echter verzonken en liggen ver onder het scherm, waardoor je ze lastig gebruikt zonder de stand van je handen te veranderen. Het scherm heeft een hoge resolutie van 1448 x 1072 pixels en 300 ppi. Bovendien is dit de enige e-reader in dit rijtje met behalve een verlichting die zich automatisch aanpast aan het moment van de dag, ook een instelbare Smartlight-functie voor een warmer beeld in de avonduren. Hij is met 155 gram ook de lichtste in deze test. De reader schakelt automatisch tussen portret en landschap en de 1500mAh-batterij garandeert tot 1 maand standaardgebruik. De 16GB opslag maakt een flinke boekenkast mogelijk,

Bijzonder is dat hij ook geschikt is voor audioboeken en mp3’s. De usb-kabel fungeert als audioadapter en via bluetooth kun je hem verbinden met een draadloze hoofdtelefoon.

De webwinkel BookSpot (NL of BE) is voor-geïnstalleerd op de PocketBook. Bevalt het aanbod op deze site je niet, dan download je je e-boeken elders als epub-bestand en sleep je ze eenvoudig naar deze prettige e-reader.

 

Product: Pocketbook Touch HD3

4 sterren

Adviesprijs: € 158,95

Pluspunten:
* goed scherm en verlichting
* waterdicht
Minpunten:
* ook luisterboeken
* knoppen niet ergonomisch