De nieuwste Kindle Paperwhite heeft een overweldigende 32 GB aan opslag, waarvan 2 GB (genoeg voor 1100 boeken) op het apparaat zelf en de rest is gratis opslag in de Amazon-cloud die je via de ingebouwde wifi beheert.

Arno Beuken

Kindle 1

Dit grote geheugen is eigenlijk vooral interessant voor de veel zwaardere audioboeken, maar die zijn in het Nederlands vooralsnog amper beschikbaar.

Het scherm heeft een uitstekende resolutie van 1448 x 1072 pixels en 300 ppi. Daarmee is het letterbeeld rustig en haarscherp. In- en uitzoomen op het touchscreen kan met knijpbewegingen; de verlichting is in 24 stappen in te stellen. Hij beschikt over een donkere modus, zowel portret- als landschapsmodus en heeft een duidelijke menustructuur. Verder is hij zeer slank en licht (182 gram) en houdt hij prettig vast dankzij de wat stroeve achterzijde. De 1600mAh-batterij gaat zes weken mee als je de wifi niet gebruikt.

Gekochte boeken zijn via de Kindle-app ook beschikbaar op andere mobiele apparaten. Door het afwijkend bestandsformaat ben je gebonden aan de voor-geïnstalleerde Amazon Store. Epubs lezen kan niet op dit apparaat, tenzij je het e-boek eerst converteert. Als het aanbod van Amazon je aanstaat, heb je aan deze Paperwhite een fijne e-reader.

Product: Amazon Kindle Paperwhite 32GB

4 sterren

Prijs: € 169,99

Pluspunten:
* ergonomie
* menustructuur
* waterdicht
Minpunten:
* geen epub-bestanden