Het beeldformaat 27 inch voor een monitor wordt steeds populairder bij veel mensen. Hoe goed is de AOC 27P2C die voorzien is van o.a. een usb-c-aansluiting en een geïntegreerde KVM-switch?

4 sterren

Aad Munsterman

De AOC 27P2C is een strakke in het zwart uitgevoerde monitor met randen van 2 millimeter en een vierkante gestileerde voet. Hij is voorzien van een mat IPS-scherm met full-hd resolutie (1920 x 1080 pixels) met een kijkhoek van 178 graden. De helderheid is 250 nits en dat is voldoende voor een (thuis)kantoor. De kleurruimte is 100% sRGB en 73% Adobe RGB, dat is een goed gemiddelde voor standaard en grafische toepassingen. De beeldverversing loopt van 49 tot 75 Hz met een pixeltijd van 4 milliseconden. De beeldverversing kan dynamisch worden aangepast door Adaptive Sync te activeren. Hiermee kan haperen van het beeld bij spellen worden gecorrigeerd. Dit werkt met de hdmi- en Displayport-aansluiting op basis van AMD’s FreeSync-technologie en vereist dus een grafische kaart die dat ook ondersteunt. De functies LowBlue en Flicker Free zijn aanwezig om de ogen te ontzien.

Aansluitingen
Beeldaansluitingen zijn er voor HDMI 1.4, Displayport 1.2 en usb-c via Displayport Alternate Mode. De usb-c-poort maakt ook gelijktijdig opladen van een laptop mogelijk. Prettig is dat alle type kabels worden meegeleverd. We zien ook een 5Gbps usb-a hub-aansluiting, voor het geval het aangesloten systeem geen usb-c heeft, met vier usb-a-poorten voor randapparatuur. Eén toetsenbord, muis en monitor kunnen tussen meerdere computers worden gedeeld met de ingebouwde KVM-switch.

Ergonomie, instellingen en geluid
De monitor is ergonomisch goed in te stellen, via draaien, kijkhoek, 15 cm hoogte en volledig kantelen (pivot) voor verticaal beeld. De monitor heeft een VESA-aansluiting zodat ook wandbevestiging mogelijk is. De beeldinstellingen kunnen eenvoudig worden aangepast via een viertal knopjes rechtsonder. Het nogal kale geluid wordt voortgebracht door 2 x 2watt-luidspreker. Voor een hoofdtelefoon is een 3,5mm-aansluiting beschikbaar.

Conclusie
De AOC-monitor 27P2C is prima geschikt voor standaard computergebruik en games die niet al te hoge verversingseisen stellen.

AOC 27P2C
Adviesprijs: € 229,-
Waardering: 4 sterren

Pluspunten:
+ nette prijs voor een 27inch monitor
+ usb-c en KVM-ondersteuning

Minpunten:
- helderheid wat aan de lage kant
- gaming beeldverversing loopt tot 75 Hz

 AOC 27P2C 27 inch monitor AOC Monitors