De ASUS ZenWiFi CT8 is een high-end Wi-Fi 5-meshsysteem bestaande uit twee identieke units die in donkergrijs of wit leverbaar zijn.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

setup zenwifi 2a

De units zijn sta-modellen en de afmetingen zijn 16 x 16 x 7,5 cm. De totale doorvoersnelheid is 3 Gbps verdeeld over drie banden: 400 Mbps/2,4 GHz, 867 Mbps/5GHz en 1733 Mbps/5GHz voor de backhaul. Een UTP-backbone is ook mogelijk.

Elke unit is voorzien van zes antennes voor een groot bereik. Op de achterzijde zien we een 1Gbps routerpoort en drie LAN-poorten en daarnaast een 5Gbps usb-poort.

De installatie en het beheer is simpel en verloopt via de ASUS Router-app. Er is een uitgebreide set met routerfunctionaliteit; Trend Micro-beveiliging kan worden geactiveerd.

Tijdens het testen zien we zeer stabiele en hoge iPerf3-overdrachtssnelheden en zelfs bij plaatsing van de satelliet op zolder weet deze configuratie te imponeren. De gemeten gemiddelde iPerf3-doorvoersnelheden zijn 650 Mbps voor de backhaul en 500 Mbps via de Samsung-smartphone Note20: een knappe prestatie door twee betonlagen!

 

Product: ASUS ZenWiFi AC3000 CT8

5 sterren

Prijs: € 349,-
Pluspunten:
* prima dekking door 2 betonlagenprima dekking door 2 betonlagen
* stabiele hoge doorvoersnelheden
Minpunten:
* prijs
* niet op te hangen