Systeemoptimalisatie blijft populair, maar richt zich meestal op computergebruik voor taken zoals Office. Razer Cortex gooit het over een andere boeg en brengt een tool uit die zich richt op gamers.

Dennis Gandasoebrata

 

razer

In essentie doet het programma wat je vaker aantreft bij optimalisatieprogramma’s: het schoont de machine op door het register te controleren, tijdelijke bestanden te verwijderen en de Prullenbak te legen. Het voegt hier echter een aantal extra’s aan toe die zich vooral richten op gaming-pc’s. Zo kan het achtergrondprocessen tijdelijk pauzeren zodra je een spel start. Gevolg hiervan is dat er extra resources vrijkomen, die door de game kunnen worden benut en hierdoor de prestaties van het spel verbeteren. Bovendien worden niet-noodzakelijke apps afgesloten. Game Booster maakt gebruik van een mechanisme dat herkent zodra een spel wordt gestart.

De gebruikersomgeving is overzichtelijk. De eerste keer vragen de makers om je aan te melden.Je kunt echter ook doorgaan zonder registratie en aanmelding. De makers zijn wat ons betreft iets te veel doorgeslagen in het vereenvoudigen van de omgeving: zo is niet exact duidelijk welke optimalisaties actief zijn en worden doorgevoerd. Let erop dat je alleen Razer Cortex installeert: het programma biedt ook aan om andere onderdelen te installeren en daaraan hebben we geen behoefte.

Product: Razer Cortex Game Booster (www.razer.com/cortex/boost)

4 en half sterren

Prijs:  gratis
Pluspunten:
* Overzichtelijke gebruikersomgeving
* Herstelt de computer na het gamen
Minpunten: 
* Probeert andere onderdelen mee te installeren
* Summiere informatie over de optimalisatietaken