De nieuwe Acer Swift 3 is een handzame zilvergrijze laptop met een mooi 14inch IPS-scherm. Voor welke toepassingen is deze laptop het meest geschikt? Lees hier de review.in de kleur zilvergrijs.

Acer Swift 3 SF314 42 WP win10 FP Backlit Silver 03 2Aad Munsterman

De nieuwe Acer Swift 3 is een handzame laptop in de kleur zilvergrijs. Na het openklappen zien we een mooi 14-inch full-hd (1920x1080) mat IPS-scherm. In de bovenrand zit een hd-webcam met dubbele microfoons, die prima werken voor videobellen. Het zilvergrijze toetsenbord biedt een nogal heldere verlichting en is voorzien van een goed reagerend touchpad. De Windows Hello compatible vingerafdrukscanner geeft snel toegang tot Windows 10 Home.

De laptop wordt aangedreven door een snelle AMD Ryzen 5 4500U @2.3 GHz (turbo 4.0GHz) met 8 GB aan gesoldeerd geheugen en een 512GB PCIe NVME-ssd. Geïntegreerd is een AMD Radeon RX Vega 6 grafische processor die geschikt is voor standaardtaken. Voor draadloze toepassingen is WiFi 6 (ax) en Bluetooth 5.0 aan boord. Alle gebruikelijke moderne poorten zijn aanwezig, maar we missen een slot voor een sd-kaart.

Het geluid komt uit twee luidsprekers onder aan de voorzijde. Het geluid is goed voor spraak maar wat minder voor muziek. De 50Wh-accu houdt het ruim een werkdag vol.

Deze Acer-laptop levert goede prestaties voor algemeen gebruik op kantoor en thuis, maar is minder geschikt voor kleur-kritische grafische toepassingen en zwaardere grafische spellen. Het gewicht van 1,2 kg is aantrekkelijk voor onderweg. Het gebruik van recente technische componenten garandeert een langere-termijninvestering. Acer neemt wel de vrijheid nogal wat bloatware te installeren. Daar zal niet iedereen gecharmeerd van zijn, maar dat kan eenvoudig worden verwijderd. Van de Acer Swift 3 zijn meerdere modellen met aangepaste configuraties leverbaar.

Product: Acer Swift 3, model SF314-42-R2MP  

4 sterren

Prijs: € 699,-
Pluspunten: 
* recente high-tech
* prima prestaties voor algemeen gebruik
Minpunten
* geen slot voor SD-kaart
* kleurdekking scherm