Liefhebbers van de betere denkspelletjes doen er goed aan om Easy Game eens uit te proberen. De uitgever is erin geslaagd om een uitdagende app voor alle leeftijden te ontwikkelen.

Maikel Dijkhuizen

Easy Game 2

Vrijwel direct na het opstarten krijgen gebruikers leuke breinbrekers voorgeschoteld. Probeer ruim driehonderd puzzels op te lossen en voel je eigen IQ aan de tand.

Easy Game vereist diverse vaardigheden om verder te komen in het spel, zoals logisch denken, ruimtelijk inzicht en concentratie. Weet jij bijvoorbeeld welke planeet het grootst is en lukt het om alle puzzelstukjes naar de juiste positie te vegen? Wees overigens niet bang wanneer je een raadsel niet weet op te lossen. Via het lampje vragen spelers namelijk hints op. De eerste levels zijn nog relatief eenvoudig, maar de makers schroeven de moeilijkheidsgraad al gauw omhoog. Het spel bevat rustgevende achtergrondmuziek, al zetten gebruikers dat in de instellingen desgewenst uit.

Zoals de meeste gratis game-apps bevat ook Easy Game helaas veel reclame. Zo komt er na elke opgeloste puzzel of bij het opvragen van een hint een commercial voorbij. Tegen een eenmalig tarief van € 5,49 kun je de advertenties afkopen. 

Easy Game

4 sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android 4.4+, iOS 10.0+, Windows 10
Taal: Nederlands