Vooral voor het Android-platform bestaat een grote hoeveelheid apps voor de meest diverse taken. Deze app maakt scripts voor automatisering van taken.

 

Dennis Gandasoebrata

ifttt 2

In PC-Active heb je er al vaker over kunnen lezen: automatisering op basis van If This Then That-recepten (kortweg IFTTT). Hierbij stel je scripts met acties op en koppel je slimme apparaten aan elkaar. Zo kun je een IFTTT-script maken dat de verwarming inschakelt bij een bepaalde temperatuur of een script dat de slimme verlichting laat knipperen zodra de wasmachine klaar is. IFTTT biedt ook een app voor Android, zodat je ook op je telefoon de recepten (applets) kunt bijhouden en nieuwe kunt maken. In het hoofdscherm van de app vind je een overzicht van alle diensten die je mogelijk eerder hebt ingeschakeld. Gebruik de zoekfunctie bovenin om specifieke recepten te vinden in een lange lijst.

Eenvoudig
Via de app heb je toegang tot de complete set met IFTTT-recepten, die je direct kunt toevoegen aan je eigen verzameling. Verder is de app relatief beperkt wat betreft functionaliteit. Handig is de optie View Activity, waarmee je kunt opvragen welke acties de afgelopen periode hebben gedraaid. In de praktijk blijkt IFTTT helaas niet altijd even stabiel en deze functie helpt te verifiëren of bepaalde recepten problemen hebben.

 

IFTTT, 
https://ifttt.com

3 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android varieert per apparaat
Taal: Engels