Vooral voor het Android-platform bestaat een grote hoeveelheid apps voor de meest diverse taken. Deze app is een slimme stemassistent.

 

Dennis Gandasoebrata

alexa 2

Je zou bijna vergeten dat naast Google en Apple ook Amazon een goede stemassistent aanbiedt: Alexa. Ook in Nederland werkt de slimme speaker naar behoren, hoewel je die op het moment van schrijven niet officieel kunt krijgen voor de Nederlandse markt. Je kunt Alexa echter ook in je broekzak meenemen, door de Alexa-app voor Android te gebruiken. De opdrachten en functionaliteit zijn gelijk aan de slimme speaker, waardoor je geen fysieke speaker nodig hebt.

Praktijk
Je activeert Alexa door bovenin het scherm op het Alexa-icoon te tikken en de stemopdracht te geven. De app is opgebouwd uit een aantal tabbladen, waaronder Devices. Hier vind je een overzicht van aangetroffen slimme apparaten in je huis en kun je ook routines aanmaken, waarmee je de apparaten een vaste set opdrachten geeft. Interessant is de optie Drop In, waarmee je een directe verbinding maakt met een van je fysieke speakers en een gesproken boodschap kunt doorgeven (bijvoorbeeld dat je iets later thuis komt). Hoewel de app al enige tijd meegaat, noemen de makers het nog steeds een ‘bèta’: ons is onbekend waarom dit zolang duurt.

Amazon Alexa,
www.amazon.com

3 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 6.0 en hoger
Taal: Engels