Vooral voor het Android-platform bestaat een grote hoeveelheid apps voor de meest diverse taken. Deze app verstuurt bestanden van mobiel naar mobiel.

 

Dennis Gandasoebrata

dodo 2

Snel met je Android-toestel een of meerdere bestanden naar een ander Android-toestel versturen? Dat is precies wat Dodo Drop doet. De makers claimen dat deze overdracht tot 200 maal vlotter gaat dan via bluetooth, met een maximale snelheid van 480 Mbps. Je kunt daarmee allerhande bestanden kopiëren, zoals films, muziek en foto’s. Om snel een bestand te versturen, kun je een QR-code gebruiken en de apparaten met elkaar verbinden. Op dat moment maak je een hotspot aan waarmee meerdere apparaten koppelt. Voordat de verbinding wordt opgezet, wordt uiteraard om een wachtwoord gevraagd.

Opbouw
De app is opgebouwd uit drie tabbladen. Op de eerste tab vind je de huidige acties voor bestandsoverdracht. De tweede tab fungeert als bestandsverkenner en laat je op het toestel zoeken naar bestanden die je wilt delen. Via de derde tab kun je berichten opstellen die anderen kunnen zien. In de instellingenpagina vinden we de Trust Mode. Deze kun je activeren als je bepaalde apparaten vertrouwt en niet meer wilt worden gevraagd of een overdracht mag worden gestart.

Dodo Drop,
https://gododo.in

4 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.0 en hoger
Taal: Engels