Vooral voor het Android-platform bestaat een grote hoeveelheid apps voor de meest diverse taken. Deze app biedt een alternatief voor het MS-Office-pakket.

 

Dennis Gandasoebrata

wps 2


Geen behoefte aan de Office-pakketten van Microsoft op je telefoon? Het - in de basis gratis - WPS Office is een goed alternatief. Met deze app werk je moeiteloos met Office-documenten van onder meer Word, PowerPoint en Excel. Ook andere formaten, zoals Google Docs, worden door WPS Office ondersteund. Maak je gebruik van PDF-documenten, dan kun je deze via WPS Office direct bewerken. Bijvoorbeeld voor het invullen van formulieren.

Cloudopslag
De app heeft een integratie met de cloud, zodat je bestanden zowel op het lokale toestel als online kunt opslaan. Dat laatste is prettig, omdat je hiermee vanaf meerdere apparaten toegang hebt tot de gegevens. Er worden meerdere cloudaanbieders ondersteund, zoals Google Drive, Dropbox en OneDrive. Voor de volledige set aan functies vragen de makers een bijdrage, in de vorm van verschillende in-app aankopen. De nieuwste versie bevat bovendien een vertaalmodule, waarbij je Word-documenten via de app kunt vertalen (op het moment van schrijven is er ondersteuning voor zo’n 50 verschillende talen). De makers hebben geprobeerd de appverzameling zo compact mogelijk te houden: rond de 50 MB.

 

WPS Office, www.wps.com/office/android

4 sterren 

Prijs: gratis, bevat in-app aankopen voor extra functies
Systeemeisen: Android 5.0 en hoger
Taal: Engels, Nederlands