Als je foto’s, video’s of andere bestanden op de telefoon hebt opgeslagen die je liever niet aan anderen toont, kun je gebruikmaken van Calculator Lock.

Dennis Gandasoebrata

calculator 2

Deze privacy-app maskeert de aanwezige bestanden en ‘verstopt’ deze achter een zakelijk ogende Calculator-app. Je geeft aan welke bestanden verstopt moeten worden, waarna de app deze in een afgeschermde omgeving plaatst.

Om de bestanden te openen, heb je een pincode nodig. De app is daarmee vooral interessant voor situaties waarin je je telefoon even ‘uitleent’ en niet wilt dat er in wordt rondgekeken. Belangrijk is dat je de bestanden alleen lokaal opslaat en dus niet in de cloud. Houd daar ook rekening mee wanneer je overstapt naar een andere telefoon of wanneer je een back-up wilt maken. Ben je onverhoopt je pincode vergeten, dan kun je een systeemcode opgeven, waarna je de toegang kunt herstellen met behulp van beveiligingsvragen. Prettig is dat je de software gratis mag gebruiken. Wel even opletten: er zijn in de Play Store verschillende ‘Calculator Lock’ en ‘Calculator Vault’-apps actief. Wij bekeken die van Maxim Vasilkov.

.

Calculator Lock (Maxim Vasilkov)

3 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.0+
Taal: Engels