Behoefte aan meer controle over het Xbox-gebruik van familieleden, zoals je kinderen?

Dennis Gandasoebrata

xbox 2

Microsoft heeft onlangs de app Xbox Family Settings uitgebracht, waarmee je instellingen voor de Xbox instelt via de telefoon. Zo kun je bijvoorbeeld de schermtijd in de gaten houden en controle houden over de vriendenlijsten van je kinderen. Je kunt meerdere familieleden toevoegen.

Verzoeken afwijzen of toestaan
De app heeft een overzichtelijke opbouw en bestaat uit drie tabbladen. Op de tab Notifications vind je de laatste activiteiten, zoals wanneer een kind een vriend heeft toegevoegd, maar krijg je ook verzoeken binnen (vergelijkbaar met Facebook). Goed voorbeeld hiervan is een verzoek om meer speeltijd: door op Add time te tikken kun je iemand extra speelminuten gunnen, maar je kunt het verzoek ook afwijzen. Per gebruiker kun je een overzicht opvragen van de spellen die zijn gespeeld en op welke momenten. De app genereert ook rapportages, die je een overzicht geven over een bepaalde periode.

Op het moment van schrijven bevindt Xbox Family Settings nog in de testfase en neem je door gebruik deel aan het b├Ętaprogramma.

 

Xbox Family Settings

3 en half sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android en iOS 8.0
Taal: Engels