FIFA-voetbalspellen hebben onder Xbox- en PlayStation-bezitters al jarenlang een goede reputatie, maar je kunt de game ook op een mobiel toestel spelen.

 Maikel Dijkhuizen

FIFA Voetbal 2

Neem het op tegen een bekende of speel een potje tegen een computergestuurde tegenstander. Verder bevat FIFA Voetbal een modus om je ideale team samen te stellen. Een leuke optie, want gedurende het spel speel je steeds betere voetballers vrij. Op die manier maak je meer kans om te winnen en wie weet promoveer je naar een hogere divisie.

Zodra je de game opstart, verschijnt er een titelscherm met onze eigen Virgil van Dijk in beeld. De bediening via het aanraakscherm vereist enige oefening. Om die reden neemt de app enkele trainingen met je door, zoals op doel schieten, passen en dribbelen. Met behulp van tikken, veegbewegingen en een virtuele joystick bedien je de spelers van het team. Hoe langer je de app speelt, hoe meer functies je vrijspeelt.

Het hoofdmenu is bomvol. Neem daarom even de tijd om aan de navigatiestructuur te wennen. FIFA Voetbal is voor mobiele begrippen een erg fraaie game waarin je diverse bekende voetballers zult herkennen. Nadelig zijn de soms lange laadtijden.

 

FIFA Voetbal
PCA sterren 4 5 313
4 en half sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android, iOS 11.0+
Taal: Nederlands