De Nest Wifi is de opvolger van de eerste generatie Google Wifi en bestaat uit minimaal een wifi-router die je koppelt aan de modem/router van je internetprovider en aanvullend één of meer wifi-routers en/of wifi-punten.

Martin Bekelaar, Rob Coenraads, Aad Munsterman en Abe de Vries

Nest Wifi 2 2
Deze laatste plaatjs je op een locatie waar een sterk wifi-signaal nodig is. Er zijn diverse pakketten beschikbaar met verschillende productcombinaties, de meest populaire is de combinatie wifi-router met één wifi-punt. Deze Nest-producten zien er, met hun ronde vormen, mooi uit en worden in de kleur sneeuwwit geleverd. In het wifi-punt is de Google Home Mini spraakassistent geïntegreerd, waardoor het ook voor spraakcommando’s kan dienen en als een - via Chromecast - aangestuurd audioapparaat.

Deze nieuwe set is compatibel met de eerste generatie en kan in ster of met doorlinken worden geconfigureerd. In dat geval kunnen in grote ruimtes achter de router of het wifi-punt nog meer exemplaren worden geplaatst.

De wifi-configuratie beschikt over moderne technologieën voor draadloze signaal/data-overdracht zoals 802.11s Mesh, 802.11k/v clientroaming, MultiUser-MIMO, beamforcing en WPA3 security. De router ondersteunt snelheden tot AC2200 (4x4 op 5 GHz en 2x2 op 2,4 GHz) en het wifi-punt tot AC1200 (2x2 op 2,4/5 GHz). Ze dekken daarbij respectievelijk 120 en 90 m2 af. Het wifi-punt heeft aanvullend een 360° geluidsrondstraler en vier microfoons voor optimale spraakontvangst. Nest bedien je met de Google Home app, die je dus wel eerst moet installeren.

 

Product: Google Nest Wifi

4 sterren

Prijs combi: € 259,-, wifi-router los: € 159,-, wifi-punt los: € 139,-
Pluspunten: 
* eenvoudig te configureren
* combinatie mesh- en smartnetwerk
Minpunten: 
* geen WiFi 6
* doorvoer vanaf wifi-punt beperkt