Lenovo levert met deze Ideapad Duet een tablet die geschikt is voor de smalle beurs.

Martin Bekelaar, Rob Coenraads, Aad Munsterman en Abe de Vries

Hij draait op een MediaTek Helio P60T-processor met 8 rekenkernen. Een ARM-processor dus, waarschijnlijk de reden dat deze tablet zo scherp geprijsd is. Ondanks de lage prijs voelt de Ideapad Duet enorm degelijk aan. Hij is bovendien dun (slechts 7,35 mm) en erg licht (450 gram). 

Ideapad duet 1 2

Er is 4GB werkgeheugen aanwezig en je kunt kiezen tussen 64 of 128 GB opslag. Dat laatste is aan te raden, de meerprijs is maar zo’n € 30,-. De tablet heeft geen sd-kaart, dat is een gemis. Het wifi-gedeelte vanuit de chipset is redelijk bij de tijd met 802.11 a/b/g/n/ac (wifi 5) met twee antennes. Dit werkt prima, de verbinding is snel en stabiel. Een bedraad netwerk is niet mogelijk. De ARM G72 MP3-grafische kaart is voldoende voor normaal dagelijks gebruik.

Het 10,1inch IPS-beeldscherm is full-hd (1920 x 1200) met 300 nits lichtsterkte en is van prima kwaliteit. Vanwege de 10-punts multi touch is dit een volwaardig aanraakscherm. Het touchscreen is helder en scherp en reageert goed op de aanrakingen. Het geluid van de twee speakers bovenin is voldoende, maar houdt niet over. Er is geen andere aansluiting op deze tablet dan usb-c, die gebruikt wordt om op te laden, dus niet geschikt is voor een hoofdtelefoon.


PCA sterren 4 5 313Product: Lenovo Ideapad Duet

4 en half sterren

Adviesprijs: :C299
Pluspunten: 
* plat en licht
* fijn IPS-scherm
* accu houdt het lang vol
* prijs-kwaliteitverhouding
Minpunten: 
* uitbreiden opslag niet mogelijk
* laadt traag