Grote hoeveelheden bestanden kopiëren tussen de laptop en andere computers binnen het netwerk, inclusief de NAS?

 

Dennis Gandasoebrata

teracopy 2

Je kunt uiteraard gebruikmaken van de ingebouwde Verkenner in Windows, maar met TeraCopy haal je meer mogelijkheden in huis. Dit programma richt zich volledig op het verplaatsen van bestanden. Treedt er een fout op tijdens het kopiëren, dan slaat TeraCopy het bestand over en wordt de kopieer-actie gewoon doorgezet, in tegenstelling tot de Verkenner, die simpelweg afbreekt. In een overzicht zie je welke bestanden van de laptop niet succesvol zijn gekopieerd en heb je de mogelijkheden ze alsnog individueel over te zetten.

Verder kent TeraCopy een controlemechanisme, dat de integriteit van de bestanden na een kopieer-actie controleert. Ook kun je andere controles inbouwen, zoals het inschakelen van een bevestigingsvenster dat verschijnt zodra je bestanden (al dan niet per ongeluk) verplaatst.

Je mag de software gratis gebruiken. Er is ook een betaalde Pro-variant beschikbaar, die onder meer de mogelijkheid biedt om rapporten van kopieer-acties te genereren en kopieerlijsten te bewerken, zodat je specifieke bestanden kunt uitsluiten.

TeraCopy (www.codesector.com/teracopy)

5 sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Windows 7+
Taal: Engels