Snap Camera voegt extra functies toe aan de ingebouwde webcamera van je laptop.

 

Dennis Gandasoebrata

snapcamera

Zo kun je filters over de camera heen leggen en hiermee speciale effecten creëren. De software voegt een extra ‘virtuele’ camera toe aan je hardware, zodat je de camera vanuit nagenoeg elke app kunt aanroepen. Denk hierbij aan Skype en Teams.

De lenzen worden gemaakt door gebruikers van de software, waardoor er inmiddels een grote collectie beschikbaar is. Dat betekent wel dat de kwaliteit van wisselend niveau is: sommige filters zijn mooi uitgewerkt, terwijl andere filters de moeite niet waard zijn. De software kan automatisch worden geladen tijdens het starten van Windows, zodat de camera altijd beschikbaar is.

Voor de echte professionals is er zelfs de mogelijkheid om de weergave te optimaliseren voor een green screen, zodat de effecten beter worden getoond. Wel even opletten als je een serieuze videovergadering in gaat: de camera hanteert het laatst gebruikte filter. In dat geval is het beter om Snap Camera volledig uit te schakelen en in de apparatenlijst weer voor de standaardcamera te kiezen.

 

Snap Camera (https://snapcamera.snapchat.com)

4 sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Windows 10
Taal: Engels