Het kan handig zijn om bestanden continu te synchroniseren met een andere locatie, bijvoorbeeld een andere computer in je thuisnetwerk.

 

Dennis Gandasoebrata

sugarsync 2

Met het gratis SugarSync Free kun je koppelingen maken en ervoor zorgen dat de bestanden zich altijd op meerdere machines bevinden.

Een prettig extra is de optie Protected Folders. Hierbij wordt regelmatig een ‘snapshot’ van de inhoud gemaakt. In geval van beschadiging, bijvoorbeeld door ransomware, kun je de inhoud naar een punt in het verleden terugrollen. De software ondersteunt maximaal 12 kopieën van een map en je bepaalt zelf wanneer de snapshots worden gemaakt. Bij de gratis variant van SugarSync krijg je 5 GB online opslagruimte, dat je tegen betaling kunt uitbreiden.

De makers hebben ook apps uitgebracht voor iOS en Android, zodat je ook deze apparaten kunt meenemen in je synchronisatieslag. Via de tab Activity zie je welke synchronisaties hebben plaatsgevonden.

In het instellingenvenster kun je een limiet opleggen aan de uploadsnelheid tijdens het synchroniseren, bijvoorbeeld als je een trage internetverbinding hebt en de bandbreedte ook nodig hebt voor andere taken.

 

SugarSync Free (www1.sugarsync.com)

3 en half sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Windows 7 en hoger
Taal: Engels