De Iiyama XB3270QS is een monitor met niet al te veel toeters en bellen, maar wel met alles wat nodig is voor standaard computergebruik.

Rob Coenraads en Aad Munsterman

XB3270QS10 CMYK 2

Het 31,5inch antireflectie IPS-scherm met QHD-resolutie biedt de gebruiker veel werkoppervlakte met een brede 178° kijkhoek. De rand van het scherm is 13 mm en dat is vrij breed voor hedendaagse schermen. De maximale helderheid is 300 cd/m2, terwijl de maximale ververs-snelheid 60 Hz is en de pixeltijd 4 ms. Het scherm beschikt over HDMI 1.4-, Displayport 1.2- en DVI-poorten. Qua geluid zijn er twee 3W-luidsprekers beschikbaar en 3.5mm jacks voor externe luidsprekers.

Het scherm is ergonomisch goed instelbaar: zowel kantelen, hoogte en draaien. Er is wat backlight-bleeding aan de bovenkant, maar dat valt tijdens normale beeldweergave niet op. Het stroomverbruik is 57 W en 0,5 W in stand-by.

Opvallend zijn de natuurlijke en correcte kleuren en de gunstige prijs voor dit lekker grote 31,5inch QHD-scherm waarbij je ontzettend veel informatie op je desktop kwijt kunt.

Product: Iiyama XB3270QS

4 sterren

Prijs: € 279,-
Pluspunten: 
* correcte kleuren
* goede prijs
Minpunten:
* vrij brede rand
* geluid en backlight-bleeding