Beheer je een of meerdere ssd-schijven van Samsung, dan is Magician een interessante tool om aan je verzameling toe te voegen

Dennis Gandasoebrata

 

Beheer je een of meerdere ssd-schijven van Samsung, dan is Magician een interessante tool om aan je verzameling toe te voegen. De app geeft informatie over de gezondheid van de ssd-schijven en geeft aan wat de actuele prestaties van de schijven zijn. De opbouw is eenvoudig: onder All Drives vind je een overzicht van alle ondersteunde schijven. De sectie Drive Management is voor het beheer. Hier vind je onder meer de mogelijkheid om de schijf te analyseren en een benchmark te draaien om de prestaties te achterhalen. Magician kent een aantal ingebouwde optimalisatiefuncties die je kunt toepassen op de aangesloten schijven.

magician

Privacy
De makers hebben ook features ingebouwd op het gebied van privacy. De sectie Data Management biedt de mogelijkheid om de schijf veilig te wissen (bijvoorbeeld bij doorverkoop) en om aangesloten schijven te versleutelen. Op de website van de makers lees je voor welke Samsung-schijven de app is bedoeld. Het programma is kosteloos te gebruiken.

 

Product: Samsung Magician (samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/download/tools)

3 en half sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* Optimalisatie van Samsung-schijven
* Privacy-functies voor versleuteling en wissen
* Inzicht in de actuele prestaties van de hardware
Minpunten:
* Alleen bedoeld voor Samsung-schijven