Wellicht nog bekend bij fanatieke gebruikers onder ons: SyncToy, dat destijds deel uitmaakte van Microsofts PowerToys voor Windows XP.

Dennis Gandasoebrata

 

freefilesyncWie een blik werpt op het gratis programma FreeFileSync zal hier mogelijk aan terug denken. FreeFileSync doet precies wat het belooft: bestanden en mappen synchroniseren tussen verschillende locaties. Op het eerste gezicht ziet de gebruikersomgeving er wat rommelig en gedateerd uit. In het linker gedeelte van het venster vind je een overzicht van de verschillende synchronisatietaken, met daaronder een overzicht van de voortgang. Het rechtervenster is gereserveerd voor het selecteren van de bron- en doelmappen. Je kunt daarbij ook kiezen voor geautomatiseerde synchronisatie: de taken worden dan op gezette tijden uitgevoerd.

Extra functies
Prettig is dat de software meedenkt op het gebied van bestandsbeheer. Zo heb je de mogelijkheid om bestanden met elkaar te vergelijken, bijvoorbeeld op basis van tijd en grootte. Dit kan helpen bij het beslissen welke bestanden moeten worden overgezet. FreeFileSync ondersteunt ook het gebruik van netwerklocaties.

 

Product: FreeFileSync (freefilesync.org)

3 en half sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* Ondersteuning voor meerdere synchronisatietaken
* Tools om bestanden te vergelijken
* Geautomatiseerde synchronisatie
Minpunten:
* Rommelige gebruikersomgeving
* Beperkte Help en uitleg