Heb je meerdere computers en is het niet vanzelfsprekend dat alle machines continu over een internetverbinding beschikken? Met het gratis programma WSUS Offline Update kun je de updates voor Windows en Office binnenhalen en geschikt maken voor offline gebruik.

Dennis Gandasoebrata

 

Zo kun je ook offline machines voorzien van de nieuwste updates. Het programma is opgebouwd uit meerdere tabbladen, waarbij je per tab specifieke updates kunt aanvinken. Zo is er een tab voor Windows, Office en een tab voor oudere Windows- en Office-versies. Je installeert het programma op een computer met internetverbinding en stelt hierop het updatepakket samen. Op de andere computer draai je het updateprogramma van WSUS Offline Update. Hierbij kun je aanvullende opties aangeven, bijvoorbeeld dat de computer automatisch moet afsluiten na de updates of juist opnieuw moet worden gestart.

wsus offline update

ISO-bestanden
Je kunt de updatebestanden op een USB-stick plaatsen. Bijkomende extra is de mogelijkheid om ISO-bestanden te maken van Windows, waarbij je ook de gewenste taalversie kunt aangeven. Je mag het programma gratis gebruiken, maar aan tevreden gebruikers wordt om een kleine donatie gevraagd.

PCA sterren 4 5 312

Product: WSUS Offline Update (wsusoffline.net)

4 en half sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* Ondersteuning voor USB en ISO
* Eenvoudige gebruikersomgeving
* Ondersteuning voor verschillende doeltalen
Minpunten:
* Downloads van oorspronkelijke Microsoft-bron