Wie een vermakelijk taalspelletje wel kan waarderen, deinst niet terug voor een potje Scrabble. Wordfeud is dé app wanneer je het klassieke bordspel digitaal wilt spelen.

Maikel Dijkhuizen

Wordfeud

Scrabble is al sinds jaar en dag populair als bordspel, maar de digitale variant Wordfeud is zeker net zo populair. Heel veel mensen spelen het op hun smartphone, het spel is zowel te downloaden in de Play Store (Android) als in de App Store (iOS). Deze app is gratis, maar er is ook een betaalde variant waarbij je onder andere geen last meer hebt van advertenties. Na de installatie verplicht de app je om een account aan te maken. Voor snelle toegang kun je eventueel ook een Facebook-account koppelen. Leuk is om Wordfeud tegen een bekende te spelen, bijvoorbeeld door iemand uit je Facebook-profiel of contactenlijst van je smartphone uit te nodigen. Je kunt het ook tegen een willekeurige tegenstander uit Nederland opnemen.

De bedoeling is om met de beschikbare letters een woord te maken en zoveel mogelijk punten te verdienen. Strategisch inzicht is hierbij van groot belang. Door een woord op de juiste tegel(s) te leggen, kun je de waarde van een letter of woord namelijk verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. De gratis versie bevat helaas opdringerige reclame. Wil je Wordfeud liever zonder advertenties spelen, dan schaf je voor € 5,49 de betaalde versie aan.

Wil je meer informatie over Wordfeud, zoals woordenlijstjes, cheats en spelinformatie, ga dan naar de grootste Wordfeud website van Nederland 

Wordfeud

4 sterren 

Prijs: Gratis 
Systeemeisen: Android, iOS 9.0+
Taal: Nederlands