De Motorola Moto G8-serie bestaat uit drie modellen: de Standaard, Power en Plus. Het accent bij het Power-model ligt op de flinke accu van 5000 mAh en de vier camera’s.

Aad Munsterman en Rob Coenraads


g8 power 2

Het toestel beschikt over een 6,4inch full-hd+ (2300x1080 pixels) IPS-scherm dat in combinatie met de Dolby stereo-luidsprekers de kijk- en luisterervaring verhoogt. De Snapdragon-665-processor met 4GB werkgeheugen geeft goede rekenkracht, er is 64 GB beschikbaar voor dataopslag, dat uitbreidbaar is met een micro-sd-kaart tot 512 GB. Het besturingssysteem is Android 10, zonder toevoegingen, maar wel met het bekende moto-acties pakket dat een aantal handelingen versnelt, zoals het openen van de camera-app. Het updatebeleid van Motorola is dat er nog één grote update van Android (versie 11) komt en twee jaar beveiligingsupdates.

De camera’s bestaan uit een 16MP-hoofdcamera, een 2MP-macro-, een 8MP-groothoek- en een telelenscamera met 2x optische zoom, maar zonder beeldstabilisatie. Aan de voorkant zit een 16MP-selfiecamera. Het aantal sensorpixels is beperkt, met name bij de macro-stand. Ondanks dat zien de beelden er bij genoeg licht netjes uit, maar laten beperkt vergrotingen toe. Het gewicht ligt met meegeleverde hoes op 217 gram. Resumerend: een prima budgettoestel met een behoorlijke accu en een helder FHD-scherm, waarbij de lagere technische specificaties voor veel gebruikers voldoende zijn.

Product: Motorola Moto G8 Power

4 sterren

Adviesprijs: € 229,-
Pluspunten: 
* compleet toestel
* flinke accu
* helder full-hd scherm
Minpunten: 
* geen high-end specificaties
* beperkt updatebeleid